Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Nyheter

Nye fredningsområder i Tvedestrand

07.05.2024

Fiskeridirektoratet oppretter nå midlertidige fredningsområder for hummer i de tidligere fiskeforbudsområdene i Tvedestrand. Planen deretter er å etablere permanente fredningsområder for hummer.

Flere nye fredningsområder for hummer

28.09.2023

Fiskeridirektoratet har nå vedtatt å opprette i alt åtte nye fredningsområder for hummer i Sør-Norge. Alle de nye områdene gjelder fra og med 1. oktober.

Fiskeridirektoratet rydder tapte fiskeredskaper

08.08.2023

Årets havgående opprenskingstokt etter tapte og gjenstående fiskeredskaper starter den 10. august med det innleide fartøyet M/S «Vikingbank». Toktet varer til slutten av september og går fra Ålesund i sør til Kirkenes i nord.

Viktige fiskeområder hensyntatt i vindkraftprosess

25.04.2023

Ei direktoratsgruppe legg no fram forslag til 20 områder som kan eigne seg til vidare utgreiing av havvind i norske havområder. Fiskeridirektoratet er med i direktoratsgruppa og skal arbeide for at fiskeri- og havbrukssektorane blir ivaretatt i den vidare prosessen.