Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Turistfiskekontroll i Bergen

I juni gjennomførte Fiskeridirektoratet i samarbeid med Tolletaten en kontroll av turistfiske og utførsel av fisk med Fjordlines fergeforbindelse mellom Bergen og Hirtshals.  

Kontroll turistfiske Bergen 220623. Copyright: Fiskeridirektoratet

I løpet av de tre dagene kontrollen pågikk, 22.-24. juni, kontrollerte vi rundt 30 kjøretøy, der majoriteten var tyske turistfiskere. Fire personer fordelt på to kjøretøy hadde med seg 11.9 og 21.3 kg fisk, uten at de hadde fisket hos en registrert turistfiskebedrift. Fisken ble beslaglagt og forholdet anmeldt til politiet. Turistfiskerne kan vente å få en bot fra politiet. 

Det generelle inntrykket etter kontrollaksjonen er at de fleste som reiser til Norge for å fiske er godt kjent med regelverket.  

Vestlandet er en populær destinasjon for turistfiskere. Utførsel av fisk er kun lov hvis turisten kan dokumentere at fisket har foregått i regi av en registrert turistfiskebedrift. Man kan da ta 18 kilo fisk, eller fiskeprodukter, med ut av Norge inntil to ganger i året. 

Kontroll turistfiske Bergen 220623. Copyright: Fiskeridirektoratet
Kontroll turistfiske Bergen 220623. Copyright: Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet har informasjon på nettsider og YouTube om turistfiske i Norge, og samarbeider med flere organisasjoner for å spre informasjon. 

https://www.fiskeridir.no/Turistfiske

https://www.fiskeridir.no/English/Fishing-in-Norway 

Oppdatert: 30.06.2023