Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Kontrollaksjon på Vestlandskysten

I dagene 11. – 15. mai gjennomførte Fiskeridirektoratet, Kystvakten og Statens Naturoppsyn en felles kontrollaksjon på Vestlandskysten. I løpet av de fem dagene ble det gjort 25 beslag av ulike redskaper.

Kontrollen startet ved Stad lengst nord i Vestland fylke torsdag 11. mai og ble avsluttet i Bergen måndag 15. mai.

– Det er fremdeles tidlig i sesongen for fritidsfiskere og det var lite bruk i sjøen. Det ble for det meste beslag av teiner, en garnlenke og ei ruse. Utenfor Florø kom vi over et såkalt spøkelsegarn fullt av både død og levende krabber. Garnet hadde trolig stått urøktet i sjøen i lang tid. Alle levedyktige krabber ble satt ut i sjøen igjen, sier inspektør Joakim Sande i Fiskeridirektoratet.

felleskontroll-vestland-mai-2023.png
Felleskontroll Vestland - beslag av spøkelsesgarn

Formålet med felleskontrollen var kontroll av fiskeredskap. De beslaglagte teinene hadde enten feil eller manglende fluktåpning eller manglet bomullstråd. Det ble beslaglagt ei ruse. Det er forbudt å bruke ruser i sjøen i perioden 1. mai til og med 30. september.

Mer effektivt

Fiskeridirektoratet stilte med fartøyet «Fjorgyn», Kystvakten med «KV Tor» og Statens Naturoppsyn med fartøyet «Lomvi».

– Ved å samarbeide på denne måten kan vi dekke mye større område og i tillegg dra veksler på hverandres ressurser og kompetanse. På den måten blir kontrollene mer rasjonelle og effektive, sier Sande.

Oppdatert: 23.05.2023