Slik registrerer du deg og laster ned kystfiskeappen

For å kunne bruke appen må ditt telefonnummer være registrert hos Fiskeridirektoratet på forhånd. Under finner du trinn-for-trinn-veiledning for hvordan du registrerer deg og laster ned appen. Det er viktig at du går gjennom alle punktene, fra 1-6 i rekkefølge.

1. Du må logge inn via ID-porten

Du må logge inn via ID-porten for at vi skal være sikre på at opplysningene sendes inn av rett person eller ansvarshavende. Når du bruker ID-porten kan du velge om du vil logge inn med MinID, BankID, Buypass eller Commfides. ID-porten brukes som innlogging til en rekke offentlige tjenester, for eksempel Altinn, Skatteetaten, Lånekassen og Nav.

Hvis du allerede vet hvordan du skal logge inn via ID-porten, kan du gå til punkt 2. For mange kan det uansett være lurt å lese informasjonen i lenken under.

Hvordan logge inn på ID-porten?

Kontakt ID-porten sin brukerstøtte dersom du har spørsmål om innlogging

2. Skipper/reder må registrere fartøyet i et enkelt skjema

For å kunne melde via appen, må fartøyet være registrert. Dette gjøres via datamaskinen, men også på telefonen. Det er skipper eller reder som er ansvarlig for registreringen og at opplysningene der er korrekte. Dersom det skjer endringer som gjør at de registrerte opplysningene ikke er korrekte, må den ansvarlige korrigere opplysningene. Dette gjøres ved at skipper eller reder finner tidligere innsendte skjema under «Mine skjema» i den elektroniske skjemaløsningen, lager en kopi av skjemaet og korrigerer eller legger til de nødvendige opplysningene.

Merk at det siste skjemaet du sender inn vil overskrive tidligere skjema, derfor må alle opplysningene være med når du sender inn et oppdatert skjema. Se også veilederen (under).

Skal du bruke kystfiskeappen på et nettbrett uten SIM-kort?

Dersom du skal bruke kystfiskeappen på et nettbrett uten SIM-kort, du ha en mobiltelefon i tillegg. Dette trenger ikke være en smarttelefon. Mobilen må være registrert på ditt navn. Mobilnummeret må registreres i skjemaet på vanlig måte (se over for veiledning om registrering i skjema). Du aktiverer kystfiskeappen på nettbrettet ditt ved hjelp av pin-koden som du mottar til mobilen. På den måten blir kystfiskeappen på nettbrettet knyttet til ditt mobilnummer.

Åpne elektronisk registreringsskjema (lenke til skjemaet)

3. Du må ha en smarttelefon eller et nettbrett som kan kobles til internett om bord i fartøyet

Kystfiskeappen kan lastes ned til en smarttelefon eller til et nettbrett.

En smarttelefon vil ha en innebygget løsning for å kobles mot internett. På nettbrett er det mange ulike måter å koble seg opp mot internett om bord i fartøyet. Kontakt leverandøren av nettbrettet ditt for bistand til dette.

iPhone/iPad

På iPhone vil kystfiskeappen fungere best på iPhone 5, iPhone 6 og iPhone 6 plus og nyere. Dersom du skal bruke en iPhone, må den ha operativsystemet iOS 12.0 eller nyere.

På en iPad vil kystfiskeappen fungere best på iPad 3 og nyere, iPad Air, iPad Pro og iPad mini. Dersom du skal bruke en iPad, må den ha operativsystemet iOS 12.0 eller nyere.

Android-telefon eller Android-nettbrett

Android-telefon eller Android-nettbrett

På en Android-telefon må du ha minimum operativsystem 8.0 eller nyere.

4. Du må ha en ID for smarttelefonen og for nettbrettet

Når du kjøper smarttelefonen eller nettbrettet, må du opprette en ID for at du for eksempel skal kunne laste ned/kjøpe apper.

Hvordan skaffer du deg Apple-ID for iPhone eller iPad (lenke til Apple)?

Hvordan skaffer du deg ID i Google Play for Android smarttelefon eller Android nettbrett (lenke til Google)?

5. Last ned kystfiskeappen

Lenkene under kan du trykke på fra smarttelefonen eller nettbrettet for å komme direkte til siden for nedlasting av appen. Du finner også appen ved å søke etter ordet «kystfiske» i App Store eller Google Play.

Hvis du har en iPhone eller iPad, last ned appen fra App Store (lenke til Apple)

Hvis du har en Android-telefon eller Android nettbrett, last ned appen fra Google Play (lenke til Google)

Hvordan laste ned en app fra App Store (lenke til Apple)?

Hvordan laste ned en app i Google Play (lenke til Google?

6. Ta i bruk kystfiskeappen

Når appen er lastet ned til mobilen eller nettbrettet, aktiverer du den ved å legge inn mobilnummeret som du har registrert i registreringsskjemaet (se punkt 1 over). Du vil få en SMS tilbake til mobilen din, med en pinkode. Denne pinkoden skal du legge inn i appen. Når dette er gjort, er appen knyttet til ditt fartøy og kan tas i bruk.

Nye versjoner av appen

Kystfiskeappen forbedres og videreutvikles fortløpende. Appen oppdateres automatisk for de fleste brukerne (sjekk Innstillinger på telefonen eller nettbrettet). Du kan også oppdatere appen manuelt fra AppStore og Google Play.