Meld deg på kystfiskeordningen

Det er nå mulig for fartøy i åpen gruppe å melde seg på kystfiskeordningen i fisket etter torsk nord for 62°N.

Det gjøres en egen avsetning til kystfiskeordningen på 0,9 % av norsk totalkvote. Dette kvantumet fordeles som en garantert tilleggskvote til merkeregistrerte fartøy i åpen gruppe som fyller vilkårene for å delta i ordningen.

Meld deg på 

Det er ikke nødvendig å søke om å få tilleggskvote, men det er et krav at Fiskeridirektoratet mottar påmelding før fisket tar til.

Påmeldingsskjema kystfiskeordningen

Hvem kan melde seg på? 

Kvotetillegget tildeles fartøy med eiere bosatt i følgende kommuner eller deler av kommune:

Troms og Finnmark:

Alta, Balsfjord, Berlevåg, Båtsfjord, Gamvik, Gratangen, Hammerfest, Hasvik, Karasjok, Karlsøy, Kautokeino, Kvænangen, Kåfjord, Lavangen, Lebesby, Loppa, Lyngen, Måsøy, Nesseby, Nordkapp, Nordreisa, Porsanger, Salangen, Skjervøy, Storfjord, Sørreisa, Sør-Varanger, Tana, Vadsø og Vardø.

For merkeregistrerte fartøy i Tromsø kommune må eier av fartøy være bosatt i en av grunnkretsene Jøvik, Olderbakken, Lakselvbukt, Lakselvdalen, Sjøvassbotn, Stordal, Sjursnes, Reiervik, Breivika eller Ullsfjordmoane. For merkeregistrerte fartøy i Tjeldsund kommune må eier av fartøyet være bosatt i område som i 2019 var en del av daværende Skånland kommune.

Nordland:

Hamarøy og Evenes. For merkeregistrerte fartøy i Narvik kommune må eier av fartøy være bosatt i område som i 2019 var en del av daværende Narvik eller Tysfjord kommune.

Oppdatert: 11.01.2022