Danmark utvider kravet om «prior notification»

Danske myndigheter utvider kravet om Prior Notification til fartøy som anløper havn uten fisk om bord. Fristen er fire timer før anløp. Fra 24. januar 2022 kan fartøy fartøy uten fisk om bord lage dette dokumentet fra salgslagenes ekstranettside.

Prior Notification utstedes i dag sammen med fangstsertifikat og Pre-Landing Declaration for norske fartøy som anløper havner i EU med fisk om bord. Danmark utvider nå kravet til havneanløp uten fisk om bord.

Enkelte norske fartøy har allerede blitt møtt med et slikt krav. Fiskeridirektoratet har informert danske myndigheter om at det er behov for endringer hos www.catchcertificate.no for å kunne utstede Prior Notification for anløp uten fisk om bord, og at disse endringene vil være på plass 24. januar.

Vi oppfordrer norske fiskefartøy som vil anløpe dansk havn uten fisk om bord til benytte muligheten til å sende Prior Notification gjennom salgslagenes extranetside fra og med 24. januar 2022. Prior Notification blir da bli utstedt av www.catchcertificate.no og sendt automatisk på e-post til fartøyet, salgslaget og danske myndigheter.

Informasjon om hvordan fartøy uten fisk om bord får utstedt Prior Notification på salgslagenes extranettside vil bli lagt ut på www.catchcertificate.no om kort tid.

Oppdatert: 19.01.2022