Du er her:

Hilde Hamnes ny regiondirektør i nord

Oppdatert: 16.10.2017

Hilde Hamnes (57) fra Digermulen i Lofoten er ansatt som ny regiondirektør i Fiskeridirektoratet region Nord. Hilde Hamnes har allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hun starter i stillingen 1. februar.

Hilde Hamnes er i dag ansatt i det statlige selskapet Siva med kontorsted i Trondheim og har en mastergrad i «computer science» fra Universitetet i Tromsø. Hun har en svært allsidig bakgrunn og har blant annet vært informasjonssjef i Fiskeriforskning, som i dag er en del av Nofima. Hun var den første kommunikasjonsdirektøren i Mattilsynet og var dermed sentral i oppbyggingen av en ny stor statlig etat i Norge. Hun har vært avdelingsdirektør i Riksrevisjonen og hatt lederstilling i Trondheim kommune.

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben som regiondirektør i Fiskeridirektoratet. Jeg er oppvokst i et fiskerimiljø i Lofoten og har en sterk tilknytning til fiskeri og havbruk både gjennom min bakgrunn og gjennom min yrkeskarriere. Jeg er glad for å være tilbake i fiskeri- og havbruksnæringen etter en del år i andre sektorer, sier Hilde Hamnes.

Hilde Hamnes bor i Trondheim, men flytter til Tromsø i forbindelse med at hun overtar stillingen som regiondirektør etter Gunnar Trulssen, som blir pensjonist ved årsskiftet.

– Vi ønsker Hilde Hamnes velkommen til Fiskeridirektoratet, og vi er svært glade for å få en så erfaren kvinne som regiondirektør, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.