Du er her:

Fiskeridirektoratet lanserer ny kartløsning med WMS

Oppdatert: 05.01.2017

Vi har lansert vår nye kartløsning «Yggdrasil», som er både raskere og mer brukervennlig. I forbindelsen med ny kartløsning har vår gamle WMS-tjeneste fått ny adresse. Denne vil bli driftet frem til mars. Vår nye WMS-tjeneste har også fått ny adresse. 

I kartløsningen er det enkelt å søke frem tema eller objekt og vise i kart, få frem mer informasjon ved å klikke på symbolene eller undersøke grunnlagsinformasjon om dataene i tabell.

Filtrere temalag

For akvakulturdata har vi laget en ny funksjonalitet for å filtrere i temalagene. Du kan velge fra nedtrekkmenyer og sortere ut hvilke objekt som skal være synlig i kartet.

Tabellvisning og nedlasting

Opplysninger om temaene i kartet kan vises i tabell, og det kan sorteres og filtreres. Valgte data kan vises i kart og eksporteres i ulike format.

Egne data

I Yggdrasil er det lettere å digitalisere og lagre egne objekt i kartet, laste opp eksisterende kartdata eller legge til karttjenester fra andre leverandører.

Fungerer parallelt

Både den nye og den gamle kartløsningen vil fungere parallelt ut februar. Dette gjør vi for å sikre at du som bruker skal få tilstrekkelig tid til å gjøre deg kjent med den nye løsningen. 

WMS

I forbindelsen med oppdatering har vår gamle WMS-tjeneste: http://kart.fiskeridir.no/wms.aspx fått ny adresse: http://gammelkart.fiskeridir.no/wms.aspx. Denne vil bli driftet frem til mars.

Vår nye WMS-tjeneste har adresse: https://ogc.fiskeridir.no/wms.ashx.

Mer informasjon om WMS/WFS